Følg med i udviklingen
Følg med i udviklingen
Møns Feriepark, bliver den første feriepark herhjemme
der lever op til den høje standard DGNB guld, som arbejder
med FN’s bæredygtighedskrav indenfor byggeri.
Møns Feriepark, bliver den første feriepark herhjemmeder lever op til den høje standard DGNB guld, som arbejder med FN’s bæredygtighedskrav indenfor byggeri.
Følg med i udviklingen
Møns Feriepark, bliver den første feriepark herhjemme der lever op til den høje standard DGNB guld, som arbejder med FN’s bæredygtighedskrav indenfor byggeri.
Møns Feriepark
Kajaksejlads langs kysten, vandreture langs Camønoen og et funklende stjernehav på en uforstyrret nattehimmel. Det er blot nogle af de mange enestående naturoplevelser, der danner rammerne om Møns Feriepark.
Parken, som skal ligge ved Hjelm Bugt på Møns sydøstkyst, tilbyder en hidtil uudnyttet mulighed for at nyde naturen i arkitektonisk stilfulde omgivelser.
Ferieparken skal opføres i bæredygtige materialer og genbrugsmaterialer fra tidligere byggerier, og samtidig skal alle de nyeste, energibesparende teknologier indarbejdes i byggeriet.
Dermed bliver Møns Feriepark en af de første DGNB-certificerede ferieparker herhjemme, som lever op til FN’s klimamålsætninger.

Til den moderne familie
Når ferieparken står færdig, vil den bestå af knapt 69 små klynger af huse med i alt 200 ferieboliger. Klyngehusene giver ferieparkens gæster rige muligheder for at skabe relationer på tværs af familier og generationer med fokus på nærvær og fællesskab og med en bred vifte af tilbud for de gæster, som gerne holder aktiv ferie – uden at gå på kompromis med komfort og kvalitet.
Fra husene vil der være direkte adgang til et væld af attraktive aktiviteter i naturen som bl.a. hiking, løberuter, ridning, cykling og meget mere.
I bugten vil der være mulighed for at opleve den smukke kyst fra vandsiden i kajakker og joller. Den indbydende badebro inviterer til at hoppe i bølgerne – og en sauna på broen gør det muligt at vinterbade. Eller man kan hygge sig indenfor i den indendørs pool.
Udgangspunktet for byggeriet er et nænsomt design, hvor strand, klit og frugtplantager naturligt integreres med cykel- og gangstier samt træbroer, såkaldte boardwalks, i vådområderne.
Parkens naturskønne områder med direkte adgang til stranden, skoven og havet – er dermed tilpasset den moderne familie, der ikke vil nøjes med badeland, men som også vil aktiveres og inspireres.

Cliffs of Denmark
Det er Cliffs of Denmark, som står bag den storstilede feriepark på Møn. Cliffs of Denmark er tilknyttet det verdensomspændende investeringsfirma Great Global Holdings, med en omfattende, international portefølje, som hovedsageligt består af indkøbscentre, industri- samt udlejningsejendomme, primært i USA / Sydamerika, UAE og Europa. Great Global Holdings har hovedkontor i London.
John Bengt Møller
GGH´s stifter og direktør John Bengt Møller er uddannet økonom fra CBC, tidl. ”Copenhagens Business College”, og startede sin karriere i 1980/84 som investment officer i IFU, Investeringsfonden for Udviklingslandene. Derefter gik vejen forbi Flexplan i Ecuador, Kay Wilhelmsen i London og Hanseatic Group i Tyskland.
I 2007 stiftede John Bengt Moeller, GGH, som bl.a. ejer det FCA regulerede fund management & Hedge Fund, MSS Real Estate LLP & Double Keys LLP, som overser driften af GGH gruppens ejendomsportefølje og investeringer. I 40 år har han beskæftiget sig med ejendomsudvikling og investering, såvel i udlandet som i Danmark.
Kontaktinfo:
Cliffs of Denmark
c/o Karsten Kallesø
Tingskiftevej 5, st.
2900 Hellerup
Det Kongelige Bibliotek i København
Schmidt / Hammer / Lassen architects
Smith Hammer Lassen
Schmidt Hammer Lassen, en Skandinaviens mest anerkendte og prisvindende arkitektvirksomheder, har fået til opgave at skabe og udvikle Møns Feriepark i det naturskønne område omkring Hjelm Bugt.
Schmidt Hammer Lassen har en unik og fornem tradition for at levere international arkitektur af høj kvalitet og er dybt forankret i den nordiske arkitekturtradition, der hviler på demokrati, velfærd, æstetik, lys, bæredygtighed og social ansvarlighed.
Schmidt Hammer Lassen har bl.a. tegnet kunstmuseet Aros og Den sorte Diamant og firmaet står bag en lang række andre, imponerende projekter, såvel herhjemme som i resten af verden.
I januar 2018 blev virksomheden en del af det globale arkitektfirma Perkins+Will, og ud over København, har Schmidt, Hammer, Lassen i dag kontorer i København, Aarhus og Shanghai, hvorfra SHL leverer international arkitektur af høj kvalitet til hele verden.
Schmidt, Hammer, Lassen er primært specialister i Kultur- og uddannelsesbygninger, kontorer, erhverv, detailhandel og boliger, ofte i mixed-use projekter og komplekse bymæssige sammenhænge.
De fleste projekter spænder over alle aspekter af skala fra indretning til konceptdesign og masterplaner – fra projektering, til byudvikling og landskab.
Arkitektvirksomheden har stor global erfaring med design af biblioteker og andre offentlige og kulturelle vartegn, herunder Grønlands Kulturhus i Nuuk (1997), udvidelsen af Det Kongelige Bibliotek i København (1999), ARoS Kunstmuseum i Aarhus (2004), Halifax Hovedbibliotek i Canada (2015) og det største offentlige bibliotek i Skandinavien, Dokk1 i Aarhus (2015).
Hos SHL lægger man stor vægt på projekter, som interagerer med den bymæssige kontekst, omgivelserne og den sociale kontekst, såsom Malmø Live – et koncert/kongres/hotel kompleks i Sverige (2015), Ningbo Home of Staff i Kina (under opførelse) og Christchurch Hovedbibliotek i New Zealand (under opførelse).
Som dansk arkitektvirksomhed er det vigtigt for SHL at bidrage til den lokale udvikling i hele landet. Projektets ledende arkitekt, Morten Schmidt ser derfor frem til ”at skabe en attraktiv base for turister og besøgende, der vil udforske Møns prægtige natur og de mange, spændende projekter, der er realiseret for at styrke turismen.”
Læs mere via linksene nedenfor:
https://www.shl.dk/dk/projekter/
https://www.shl.dk/dk/aros-the-next-level/


Tūranga er det største offentlige bibliotek i Christchurch, New Zealand
Schmidt / Hammer / Lassen architect
Bibliotek i Christchurch, New Zealand
Schmidt / Hammer / Lassen architect
Morten Smith
Siden grundlæggelsen af Schmidt Hammer Lassen Architects i 1987 har Morten Schmidt opbygget en mangfoldig erfaring og ekspertise inden for planlægning og design af større biblioteker og kulturbyggerier verden over.
Ikke mindst i rollen som ledende designarkitekt for offentlige arkitekturprojekter har han samlet stor erfaring med løsningen af komplekse opgaver, samarbejdet med flere interessenter og rådgivet både kundegrupper og offentlighed som led i udviklingsprocessen.
Hans ekspertise omfatter udvikling og kommunikation af betagende visioner, som bygger på førende design og vedvarende kvalitet.
Mortens tidlige uddannelse fra den fritænkende Waldorfskole, er fundamentet for den kreativitet og kunstneriske frihed, der gennemstrømmer hans arbejde.
Under hans ledelse har Schmidt Hammer Lassen vundet Generalguvernørens Medalje i Arkitektur for Halifax Central Library i Canada (2016) og EU-prisen for bedste samarbejde for Dokk1-biblioteket i Aarhus (2012).
Tilsvarende var Morten ledende design-ansvarlig for Christchurch Central Library i New Zealand (2018), for ombygningen af Statsbiblioteket Victoria i Australien (2020) og for Shanghai Library East i Kina (2020).
Over de sidste tyve år har Morten bl.a. arbejdet på Highlands Branch Bibliotek i Edmonton, Canada (2013), Halmstad (2006) og Växjö (2003) bibliotek i Sverige samt udvidelsen af Det Kongelige Bibliotek i København (1999).
Desuden har Morten været partneransvarlig for Katuaq Kulturcenter i Grønland, Sir Duncan Rice Library i Skotland og ARoS Kunstmuseum i Aarhus.
Pt er Morten involveret i udvidelsen af ARoS Aarhus Kunstmuseum i samarbejde med den berømte amerikanske lyskunstner James Turrell. Ambitionen er at bringe museet ind i verdenseliten af moderne kunstmuseer.
Morten deltager fortsat som jurymedlem, gæstelærer og kritiker inden for arkitektur, fremtidige biblioteker, urbanitet og bæredygtigt design. Derudover er Morten dommer i mange arkitektkonkurrencer og ekstern censor ved Arkitektskolen i Aarhus og Det Kongelige Kunstakademi i København.

Kunstmuseum ARoS i Aahus
Schmidt / Hammer / Lassen architects
Niras
Udarbejdelsen af VVM-rapport, lokalplan og projekteringen af Møns Feriepark er lagt i hænderne på den rådgivende ingeniørvirksomhed NIRAS, som bl.a. står bag ikon-byggerier som DOKK 1 i Århus, samt DR’s koncertsal mfl.
NIRAS er noget nær allestedsnærværende, når det gælder bæredygtige projekter som det samlede, globale vindeventyr. Tilsvarende har NIRAS spillet en afgørende rolle i et nyt vandprojekt, der gør det muligt for Carlsberg at halvere vandforbruget på bryggeriet i Fredericia, genbruge 90 % af procesvandet og skære halvdelen af det generelle vandforbrug.
NIRAS har designet mejerier og bryggerier over hele verden, været med i vejbyggerier i Norge og løst miljøopgaver i Sverige, og både fagligt og geografisk spænder de bredt, med hele 51 kontorer i 27 lande og talrige projekter verden over.
Projekterne tæller alt fra procesanlæg og byggeri – energi, miljø og infrastruktur – til udviklingsbistand og byplanlægning, og bidrager generelt til at løse store samfundsudfordringer gennem viden.
NIRAS sætter en ære i at skabe bæredygtige løsninger indenfor byggeri, udviklingsbistand og store projekter omkring infrastruktur, i tråd med FN’s verdensmål.
Læs mere om NIRAS via linksene nedenfor:
https://www.niras.dk/baeredygtighed/
https://www.niras.dk/om-niras/niras-paa-et-minut/


Middelgrundens Vindmøllepark, i Øresund
Karol Marcinkowski
Civilingeniør Karol Marcinkowski, direktør for NIRAS fra 1996-2016, i dag ”Honorary Ambassador of NIRAS” og direktør i Sticam Aps, er projektleder bag Møns Feriepark.
Marcinkowski er født i Polen og blev i 1972 civilingeniør fra Krakows Polytekniske Universitet.
I 1973 startede han oprindeligt hos det rådgivende ingeniørfirma Viggo Madsen & Folmer Andersen, og var samtidig rådgiver og tolk for danske politikere, embedsmænd og boligforeningsfolk, når de gæstede østlandene.
I 1980 blev han ansat i det rådgivende ingeniørfirma Abrahamsen & Nielsen, som han i 1982 blev partner i og senere direktør og eneejer af.
I 1996 solgte han virksomheden til NIRAS, hvor han blev direktør med særligt ansvar for selskabets internationale aktiviteter. Igennem en lang årrække har Karol Marcinkowski stået i spidsen for NIRAS’ udvikling og ekspansion i Østeuropa og for selskabets polske datterselskab.
Tilsvarende sad Karol Marcinkowski i NIRAS Gruppens bestyrelse indtil 2016.
Karol Marcinkowski har modtaget flere udmærkelser og i 2016 blev han tildelt et polsk ridderkors, ligesom han fra 2009-2012 var del af en særlig rådgivergruppe for økonomi- og vicepremierminister Waldemar Pawlak i Donald Tusks regering.
Fra 2003 til 2006 var Karol Marcinkowski medlem af bestyrelsen for Grete Mikaelsens Fond til støtte for hjemløse familier i Polen, som bl.a. har finansieret opførelsen af en ny skole for socialt udstødte i Poznan.
I 2004 blev Karol Marcinkowski desuden tildelt Eugeniusz Kwiatkowski Grand Prix for sit enestående bidrag til det økonomiske samarbejde mellem Polen og Danmark.
Hos NIRAS har Karol Marcinkowski altid været en stærk fortaler og drivkraft, når det gælder bæredygtigt byggeri, som i dag udgør et særligt fokusområde for den internationalt anerkendte ingeniørvirksomhed.
